Enphase micro-omvormers

Met micro-omvormers van Enphase haalt u maximaal rendement uit uw zonnepanelen. Zonne-energie wordt op elk individueel paneel direct omgezet in wisselstroom om in huis te gebruiken. Op deze pagina vertellen we u meer over dit unieke systeem.

Enphase micro-omvormer
enphase systeem

Hoe werken Enphase micro-omvormers?

Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. Normaliter wordt dit naar één omvormer geleidt en vervolgens omgezet in wisselstroom die u in huis gebruikt. Maar het Enphase systeem werkt anders.

Op elk zonnepaneel wordt een aparte Enphase micro-omvormer geïnstalleerd die de gelijkstroom per paneel omzet in wisselstroom. Deze wisselstroom kan direct in huis gebruikt worden. Daarmee is een centrale losse omvormer overbodig.

Maximaal rendement per zonnepaneel

Het grote voordeel van een systeem met micro-omvormers is dat elk zonnepaneel onafhankelijk van de keten stroom opwekt.

In een klassiek seriegeschakeld systeem wekken alle panelen evenveel op als het zwakste paneel. Als één paneel deels in de schaduw ligt, wekken alle panelen minder op. Met Enphase wordt op elk paneel een kleine omvormer geïnstalleerd waardoor dit probleem omzeilt wordt.

Enphase Envoy en MyEnlighten

Bij een Enphase installatie hoort ook de Enphase Envoy. Dit apparaatje is verbonden met de micro-omvormers en verzamelt gegevens over de energieproductie. Ook wordt de Envoy gebruikt om software-updates automatisch door te voeren en reparaties van afstand te kunnen doen door een monteur.

Enphase MyEnlighten is de laatste schakel in de keten. Dit is de app waarmee je vanaf je mobiel of tablet inzicht krijgt in de gegevens van Enphase Envoy. Je ziet hoeveel stroom elk zonnepaneel oplevert en hoeveel energie je verbruikt. Ook geeft de app tips om zuiniger met energie om te gaan.

Enphase systeem laten installeren?

NPS Duurzaam BV is installateur van o.a. Enphase. Heeft u interesse in zonnepaneleninstallatie met Enphase micro-omvormers? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Vul onderstaande vragen in en geef bij ‘vraag / opmerking’ aan dat een Enphase-systeem wilt.


    ParticulierZakelijk