7 redenen waarom zonnepanelen voor bedrijven een slimme investering zijn

Benieuwd of zonnepanelen voor uw bedrijf een slimme investering zijn? Waarschijnlijk wel! Naast een lagere energierekening leveren zonnepanelen voor bedrijven ook op andere manieren voordelen op. We zetten de belangrijkste voor u op een rij.

Voordelen van zonnepanelen voor bedrijven

1. Stijgende energieprijzen

Met zonnepanelen worden bedrijven (deels) onafhankelijk van een energieleverancier. Ze wekken dan zelf de stroom op die zij nodig hebben. Nu de energieprijzen hard stijgen worden zonnepanelen voor bedrijven aantrekkelijker dan ooit.

2. Korte terugverdientijd

Zonnepanelen zijn een investering. De terugverdientijd van zakelijke zonnepanelen is gemiddeld 5 jaar. Maar nu de prijs per kWh via uw energiemaatschappij steeds hoger wordt, wordt deze periode alleen maar korter. Dat maakt een investering in zonnepanelen voor bedrijven nu aantrekkelijker dan ooit.

3. Fiscaal voordeel

De aanschaf van zonnepanelen mag u bij de Belastingdienst opgeven als zakelijke kosten. De aanschaf van de panelen en omvormer, maar ook de installatie van zonnepanelen. Zo hoeft u aan het eind van het jaar minder belasting te betalen. Ook betaalt u sinds 2023 geen btw meer op producten en installatie.

4. Aantrekkelijke subsidies

Er zijn verschillende zonnepanelen subsidies waarvan u als ondernemer gebruik kunt maken. De Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++), de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsaftrek (KIA) zijn de belangrijkste.

Voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) gelden sinds 2020 strengere regels, waardoor nog slechts enkele bedrijven hiervan kunnen profiteren.

5. Waardestijging bedrijfspand

Een huis met zonnepanelen is meer waard. Maar een bedrijfspand ook! Het heeft namelijk minder energiekosten, een beter energielabel, is onafhankelijk en is nu al klaar voor toekomstige wetgeving. Dat maakt een bedrijfspand direct meer waard na de installatie van zonnepanelen.

6. Europese klimaatdoelstellingen

Om de Europese klimaatdoelen te halen (95% minder CO2-uitstoot t.o.v. 1990) moeten er overal aanpassingen gemaakt worden. Zo moet iedereen van het gas af en moeten gebouwen beter geïsoleerd worden. Mogelijk komen er ook eisen aan de manier van stroomgebruik. Met zonnepanelen wekt u zelf groene energie op en hoeft u zich daar dus geen zorgen over te maken.

7. Duurzaam imago

Consumenten maken tegenwoordig bewuste keuzes. 37% geeft aan alleen klant te worden/blijven bij een bedrijf dat een hoger maatschappelijk doel nastreeft, dan bij een bedrijf dat enkel winst nastreeft. Met zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand laat u zien dat u duurzaamheid belangrijk vindt.

Zonnepanelen voor uw bedrijf aanschaffen?

Bezig met oriënteren naar zonnepanelen voor uw bedrijf? NPS Duurzaam BV helpt u graag! Wij hebben veel ervaring met zonnepanelen voor het MKB. Daarbij hebben wij ook meerdere SDE++ trajecten succesvol afgerond.

Installatie van ruim 1600 zonnepanelen bij Zitmaxx in Ter Aar

zonnepanelen installatie bij bedrijf

Succesvol afgerond SDE-traject + plaatsing zonnepanelen bij Vissers Melkvee BV in Dieden.

Bekijk hier meer van onze projecten. Op zoek naar vrijblijvend advies of een kosteninschatting? Vraag een vrijblijvende offerte of een gratis adviesgesprek aan!