Zo verloopt de installatie van zonnepanelen

De installatie van zonnepanelen wordt bij een woonhuis in één dag gerealiseerd. Bent u benieuwd hoe het plaatsen en installeren precies in zijn werk gaat? We leggen uit hoe wij dat doen.

Zonnepanelen installatie in 5 stappen

Stap 1: Inventarisatie

Elk dak is anders. De eerste stap is daarom een inventarisatie van uw daksituatie.

  • Hoe is de ligging van het dak?
  • Wat is de helling?
  • Is er sprake van schaduwvorming?
  • En hoeveel wil u jaarlijks opwekken?

Op basis van deze informatie doen we een advies voor het merk, type paneel en aantal zonnepanelen. Vervolgens ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte.

Na akkoord van de offerte prikken we een datum en komen onze monteurs bij u langs voor de installatie van de zonnepanelen.

Benieuwd wat u het meest oplevert? Vraag meteen een vrijblijvend adviesgesprek of offerte aan!

Stap 2: Zonnepanelen plaatsen

Onze monteurs komen bij u langs en plaatsen de zonnepanelen op het dak.

Bij een plat dak plaatsen we de zonnepanelen op een frame met een helling. De frames worden met enige afstand tot elkaar geplaatst om schaduwvorming te voorkomen.

Op een schuin dak worden de panelen gewoon naast elkaar geplaatst, rekening houden met enige marge tot de dakrand.

zonnepanelen plaatsen

Stap 3: Zonnepanelen installeren

Na het plaatsen van de zonnepanelen vindt direct de installatie plaats.

Een omvormer zorgt ervoor dat de wisselstroom van de zonnepanelen omgezet wordt in bruikbare gelijkstroom. De omvormer wordt (meestal in de garage of op zolder) opgehangen en de zonnepanelen worden eraan verbonden door middel van een kabel.

De omvormer wordt weer verbonden met de meterkast, zodat elektrische apparaten direct gebruik kunnen maken van de zonne-energie die uw zonnepanelen opwekken.

Wordt er meer elektriciteit opgewekt dan u verbruikt? Dan wordt dit weer teruggeleverd aan uw energieleverancier. Dit wordt salderen genoemd. Onze monteurs regelen uw meterkast zo in dat u hier geen omkijken meer naar heeft.

Stap 4: Verbinden met de app

Na het plaatsen en het installeren van de zonnepanelen, wordt uw zonnesysteem gekoppeld aan ons monitoringsysteem.

Door middel van een app op uw smartphone of tablet kunt u zelf bijhouden hoeveel stroom u opwekt en krijgt u een melding bij eventuele storingen. Wij houden deze storingen overigens ook in de gaten en nemen contact met u op bij problemen.

zonnepanelen installeren

Stap 5: Check, dubbelcheck

Nadat alle werkzaamheden zijn afgerond, controleert de monteur samen met u de uitgevoerde werkzaamheden. We lopen de plaatsing en installatie na en laten u zien hoe de app werkt.

Bij akkoord zet u een krabbel, zijn wij weer weg en kunt u meteen genieten van uw nieuwe zonnesysteem… én van een lage energierekening!

Ook zonnepanelen laten plaatsen?

U ziet het, de installatie van zonnepanelen is zo gedaan. We inventariseren de situatie, plaatsen en installeren de zonnepanelen en verbinden uw systeem met de app. De gehele installatie is bij particulieren altijd binnen één dag gerealiseerd. Voor grotere projecten bij bedrijven hebben wij soms meerdere dagen nodig.

Heeft u ook interesse in zonnepanelen? Vraag meteen een vrijblijvend adviesgesprek of offerte aan!