6 redenen om SunPower zonnepanelen te kiezen

Zonnepanelen van SunPower zijn niet de goedkoopste, maar wel de beste. Waarom dat is? Dat leggen we u graag uit aan de hand van zes redenen.

Over SunPower

SunPower is sinds 1985 actief in de wereld van zonne-energie. Ze leveren zonnepanelen over de hele wereld – zowel aan particulieren als bedrijven. SunPower staat bekend als een merk waar je iets meer voor betaalt, maar waarvan je je investering vrijwel gegarandeerd terug gaat verdienen. Dat heeft vooral te maken met de unieke SunPower Maxeon-celtechnologie die ervoor zorgt dat hun zonnepanelen het hoogste rendement ter wereld halen.

Voordelen van SunPower

Wat maakt SunPower zo’n populaire keuze? We leggen het uit aan de hand van de zes grootste voordelen die SunPower zonnepanelen uniek maken.

1. Hoogste rendement

Door de krachtige Maxeon-celtechnologie kunnen SunPower zonnepanelen zonne-energie beter omzetten in gelijkstroom. Ook kan SunPower bij een lagere instraling en minder sterke zon meer stroom genereren dan conventionele zonnepanelen. Dit maakt het rendement 12% hoger ten opzichte van andere zonnepanelen.

vermogen van sunpower

Dit is een groot voordeel voor kleine daken. Met minder panelen kan namelijk meer stroom opgewekt worden. Zo kan je zelfs met een klein dakoppervlak veel groene stroom opwekken.

voordeel van sunpower zonnepaneel

2. Beste garantievoorwaarden

SunPower maakt producten van zulke goede kwaliteit dat het de beste garantievoorwaarden durft te geven. Namelijk een productgarantie van 25 jaar. Dit is uniek in de zonnepanelenbranche: de meeste bedrijven geven 10 tot 15 jaar garantie.

Maar ook op het vermogen wordt 25 jaar garantie gegeven. Als een paneel na 25 jaar minder dan 92% rendeert, kan je al een beroep doen op deze garantie. Ook dat is het hoogste cijfer in de markt.

Ontstaat binnen de garantieperiode toch een defect? Dan kunt u garantie claimen bij uw leverancier of bij SunPower en worden de betreffende panelen vervangen of vergoed.

beste garantie van sunpower zonnepanelen

3. Hoogste gemiddelde levensduur

Ook nadat de garantieperiode verlopen is, blijven SunPower zonnepanelen nog lang werken. De gemiddelde levensduur is 40 jaar, terwijl de meeste zonnepanelen op ongeveer 30 jaar uitkomen (bron). Aangezien de gemiddelde terugverdientijd zo’n 5 tot 7 jaar is, kunt u uw investering wel 8 keer terugverdienen!

4. Laagste degradatie van vermogen

In de eerste jaren behaalt een zonnepaneel wellicht het vermogen dat op de verpakking beschreven staat, maar elk jaar neemt dit een beetje af. Degradatie noemen we dat. Dit is een normaal verschijnsel en komt bij alle zonnepanelen voor. Gemiddeld degradeert een zonnepaneel zo’n 0,75% per jaar. Maar SunPower zonnepanelen degraderen gemiddeld slechts 0,2% per jaar!

langzame degradatie sunpower zonnepanelen

5. Strak design

Het oog wil ook wat. Bij een schuin dak vallen zonnepanelen gegarandeerd op. Maar met SunPower zonnepanelen is dat op een positieve manier! Vooral de all-black producten sluiten naadloos aan op het uiterlijk van uw dak.

zonnepanelen van sunpower

6. Meest duurzame oplossing

Door zonnepanelen te installeren en zelf energie op te wekken, werkt u mee aan een beter milieu. SunPower zonnepanelen worden ook nog eens zeer duurzaam geproduceerd. Ze zetten in op een duurzaam ontwikkelproces en 80% van het afval wordt hergebruikt. Zo zijn SunPower zonnepanelen de eerste zonneproducten die het Cradle to Cradle Certified – Bronze certificaat hebben.

Daarnaast zijn er minder zonnepanelen nodig om hetzelfde aantal stroom op te wekken. Er hoeven dus ook minder zonnepanelen geproduceerd te worden, wat de aankoop nog duurzamer maakt.

Zijn SunPower zonnepanelen hun hoge prijs waard?

Zonnepanelen zijn een flinke investering. En die wil je natuurlijk wel terugverdienen. Met SunPower weet je vrijwel zeker dat dit gaat lukken. Het rendement is namelijk veel hoger dan andere panelen, de levensduur is veel langer en mocht er toch iets misgaan dan lossen de uitstekende garantievoorwaarden dit op. Voor een kleine meerprijs koop je daarom een hoop zekerheid en gemak.

Vrijblijvende SunPower offerte ontvangen

SunPower is de beste keuze wanneer u gaat investeren in duurzame energie voor uw woonhuis of bedrijfspand. Dat heeft u in dit artikel wel kunnen lezen. Benieuwd naar de kosten? NPS Duurzaam BV is leverancier en installateur van SunPower zonnepanelen. Vraag vrijblijvend een offerte aan of bespreek uw daksituatie in een gratis adviesgesprek met één van onze specialisten.